Cardio You are here: Home - Cardio

Toestellen als loopbanden, fietsen, steppers, ligfietsen, crosstrainers de X-Trainer en Pinnacle Trainer zijn uitermate geschikt om je uithoudingsvermogen te verbeteren oftewel om de conditie van hart en longen te vergroten. Bovendien leent cardiofitness zich ook uitstekend om te werken aan je ideaalgewicht door gericht te trainen op je vetverbranding.

Belangrijk bij cardiofitness is het vermogen van je lichaam om gedurende langere tijd een bepaalde activiteit vol te houden. Anders gezegd, als je al naar adem snakt tijdens een lichte warming-up dan heb je een slecht uithoudingsvermogen. Als je na een pittige oefening vrolijk fluitend van de loopband afstapt dan heb je een goed uithoudingsvermogen. Hoe langer je een prestatie volhoudt, hoe meer energie (lees: calorieën) je verbruikt.

SportsArt Ommoord heeft diverse mogelijkheden om cardiofitness te doen. Dit kan door het volgen van één van de groepslessen of door te trainen op onze SportsArt apparatuur. Al deze toestellen zijn uitgerust met een hartslag meter waarop je het effect van de training kunt volgen, dus de hartslag maar ook het calorieverbruik. Dus…weer een excuus minder om niet te komen trainen.

Voor alle cardiotoestellen geldt: – weinig belasting op de gewrichten en een optimale spierconditietraining. – regelmatig trainen verlaagt bovendien de rusthartslag.