Core and stability You are here: Home - Core and stability

Om in het dagelijks leven lekker te kunnen bewegen of sporten is een sterke romp zeer belangrijk. Een stabiele romp, of zoals wij het noemen Core, vormt een belangrijke schakel tijdens het bewegen. Tijdens complexe bewegingen zoals wandelen, hardlopen, schaatsen of dagelijkse bewegingen als een voorwerp optillen, gooien of trappen gebruiken wij ons lichaam op allerlei manieren. Heb je je core onder controle, dan verlopen deze bewegingen veel natuurlijker. En wat zeker niet vergeten mag worden; een stabiele romp draagt bij aan het voorkomen van blessures.

Daarnaast heb je de grote rug- en buikspieren. Deze spieren zorgen voor (houdings-)stabiliteit, of in vaktaal: Stability. Tijdens het aanspannen van deze spieren is de romp weinig beweeglijk. De kleine, dieper gelegen spieren die dicht tegen de wervelkolom aan liggen, verzorgen de onderliggende gewrichtsstabiliteit. Wanneer deze spieren goed zijn ontwikkeld, zorgen ze onbewust voor stabiliteit tijdens de bewegingen en houdingen.

Van een goede Core & Stability heb je in het dagelijks leven veel profijt. Een Core& Stability Workout mag dus eigenlijk niet in je programma ontbreken; het is de basis voor iedere training.

In het kader van onze specifieke fitness Workouts verzorgen wij een groepstraining gericht op Core & Stability, en wel:
SportsArt Core & Stability Workout, deze workout duurt ongeveer 15 minuten