Jeugd thaiboksen You are here: Home - Jeugd thaiboksen
Thaiboksen (Thai: Muay Thai) is een oude gevechtssport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het Thaiboksen is in Thailand zeer populair. Het huidige Muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst Krabi Krabong.
 
Wanneer een Krabi Krabong vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn 8 lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken, deze tak wordt Muay-Boran genoemd.
 
Vanuit het dodelijke Muay-Boran (oude boksen) is het huidige wedstrijd gerichte Muay Thai ontstaan. Veel Muay-Boran technieken zijn niet meer toegestaan tijdens wedstrijden omdat deze gewoonweg te dodelijk zijn.
Bij het Thaiboksen waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan is men echter toch wel gebonden aan regels. De te gebruiken wapens zijn de vuisten, ellebogen, knieën en de benen.
De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen, het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.
Zoekt u voor uw kind een sport waar hij/zij:
Veel energie in kwijt kan?
– Met plezier naar toe gaat?
– Zelfvertrouwen kweekt?
– Spelenderwijze discipline leert?
– Conditie opbouwt?
– Leniger wordt?
– Onzekerheid overwint?

Als u een van bovenstaande punten herkent, geeft u uw kind dan op voor een gratis proefles! Mocht u twijfelen dan kunt u natuurlijk ook vrijblijvend een keer komen kijken tijdens een training.

Tijdens de lessen worden de kinderen op een ontspannen manier vertrouwd gemaakt met de technieken die worden gebruikt bij het Thai-boxen. De lessen worden gegeven door ervaren docenten