Kinder Fitness You are here: Home - Kinder Fitness

Om in het dagelijks leven lekker te kunnen bewegen of sporten is een sterke romp zeer belangrijk. Een stabiele romp, vormt een belangrijke schakel tijdens het bewegen. Tijdens complexe bewegingen zoals wandelen, hardlopen, of dagelijkse bewegingen zoals een voorwerp optillen, gooien of trappen gebruiken wij ons lichaam op allerlei manieren. Heb je je lichaam onder controle, dan verlopen deze bewegingen veel natuurlijker. En wat zeker niet vergeten mag worden; een stabiele romp draagt ook zeker bij aan het voorkomen van blessures, beter en strakker in je vel zitten, meer zelfvertrouwen. Dan zie je de toekomst rooskleurig in.

Daarnaast heb je de grote rug- en buikspieren. Deze spieren zorgen voor (houdings-)stabiliteit, of in vaktaal: Stability. Tijdens het aanspannen van deze spieren is de romp weinig beweeglijk. De kleine, dieper gelegen spieren die dicht tegen de wervelkolom aan liggen, verzorgen de onderliggende gewrichtsstabiliteit. Wanneer deze spieren goed zijn ontwikkeld, zorgen ze onbewust voor stabiliteit tijdens de bewegingen en houdingen.

Van een goede fitness heb je in het dagelijks leven veel profijt. Een fitness workout mag dus eigenlijk niet in je programma ontbreken; het is de basis voor iedere training.

In het kader van onze specifieke kinder fitness Workouts verzorgen wij een groepstraining gericht op kinder fitness, en wel:
SportsArt Kinder Fitness, deze workout duurt met schema en cardio ongeveer 90 minuten

De kinder Fitness wordt onder professionele begeleiding gedaan

  • Dinsdag tussen 18.30 – 21.30 uur
  • Donderdag tussen 18.30 – 21.30 uur
  • Zaterdag tussen 10.30 – 14.30 uur