Senioren-fitness You are here: Home - Senioren-fitness

Bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Ook voor senioren geldt dat regelmatig bewegen de algehele lichamelijke conditie verhoogt en daarmee je dagelijks functioneren en de kwaliteit van je leven verbetert. Dit doel proberen we te bereiken tijdens een speciale groepsles voor senioren: SportsArt Vital.

Iedere dinsdag en vrijdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur trainen we in een ontspannen sfeer je complete lichaam, iedere week weer met andere oefeningen en andere toestellen. Hierdoor werken we verantwoord aan:


• de beweeglijkheid van de gewrichten
• de coördinatie en stabiliteit
• de spierfunctie
• de functie van hart en longen

We gebruiken hiervoor de HOIST  Roc-it line apparatuur en van SportsArt Fitness, deze speciale apparatuur is speciaal ontwikkeld omdat deze niet belastend voor de gewrichten zijn.

We doen ook veel vrije- en grondoefeningen. Tenslotte doen we tijdens deze SportsArt Vital-les steeds enkele ontspanningsoefeningen. Iedereen voert de oefeningen uit op zijn of haar niveau. Eventueel overleggen we met een arts voor alternatieve oefeningen. Door de enorme variëteit aan bewegingen blijft het sporten uitdagend.